Over Klein Hofland

Klein Hofland is een plek in Beverwijk waar vrijwilligers actief zijn. Actief in het groen. Bloemen maken vrolijk, groente is goed voor je eten en door een park lopen is puur genieten. En als je daarin actief kunt zijn word je helemaal blij.


De plek ligt in stadspark Overbos. Dit park is begin negentiger jaren tot stand gekomen op initiatief van bewoners en bedrijven. Het laatste stukje open gebied in stad is toen ontworpen als een park, en Koningin en Prins kwamen de eerste bomen planten, met de schoolkinderen.

Het park wordt nu druk gebruikt, door jong en oud, vissers en wandelaars, picknickers en skaters. En al die tijd zijn er vrijwilligers actief. Schoonmaken in voorjaar en najaar van het gehele park en op Klein Hofland onderhouden van de vlindertuin, kweken van groente in de stadstuinderij en binnenkort komt er de Tuinkamer voor een drankje en een plas.

Wij, de vrijwilligers, zijn een bont gezelschap. Van wit, vrouw en jong tot man, gekleurd en oud. Hier geboren maar ook zojuist gevestigd. Iedereen doet mee, we hebben geen lidmaatschap. Wel plekjes om zelf aan de slag te gaan. Alleen of met anderen. En wij vinden kletsen net zo belangrijk. Kijk op onze activiteitenkalender, zoek uit wat jij wilt en kom gewoon langs.

De activiteiten op Klein Hofland vinden plaats in vlindertuin en stadstuinderij.