Vrijwilligers helpen tijdens NLdoet op 16 maart 2024

Zaterdag 16 maart was een leuke dag met vele vrijwilligers aan de slag, zowel met het opruimen van park Overbos als in de moestuin en in de vlindertuin. Er werd geprikt, geplant, gemaaid, geharkt, gepoot en gepraat. En na gedane arbeid was het goed toeven onder het genot van een heerlijke kop eigengemaakte soep.

Even voor 10 uur stonden de eerste nieuwe vrijwilligers met een kopje koffie of thee en een koekje in de hand en luisterden naar de uitleg van onze vrijwilliger Jan. Nadat iedereen een emmer, afvalgrijper en handschoenen had gekregen, gingen ze op weg om park Overbos op te ruimen.

In de vlindertuin werd flink gewerkt en verschillende perkjes opgeknapt, gladiolenbollen geplant en het schelpenpad werd onkruidvrij gemaakt. Het gras werd gemaaid ter voorbereiding van het verticuteren op een later moment. In de kas kregen de stekjes het nodige water. Dit wordt gedaan zodat we deze later buiten kunnen uitzetten.

In de moestuin werden zaadjes geplant van uien, wortelen en bieten. Voor degenen die wel een groen hart alleen nog geen groene vingers hebben, zijn de meer ervaren vrijwilligers altijd bereid om uitleg te geven. Zo is onze tuin een leeromgeving en mogelijkheid om kennis te delen. Want wist u dat de geur van uien de wortelvlieg verjaagt? Daarom zaaien we die samen als onderdeel van combinatieteelt.

Met de hakselaar zijn de takken versnipperd en over de paden verspreid om makkelijker overheen te lopen. Zo tegen half 1 lagen park Overbos en de tuin er weer netjes bij. De opruimactie had naast de gebruikelijke peuken, plastic en kapotte glazen flesjes ook bijzondere vondsten gebracht zoals mobiels, halve schutting en vogelschedeltje. Al het zwerfafval is netjes in de daarvoor bestemde afvalbakken gedaan.

We hebben de ochtend afgesloten met een heerlijke kop soep en nagepraat met elkaar. We hopen iedereen nog eens terug te zien zodat we onze bijdrage aan de voedselbank mogelijk kunnen blijven maken. Kijk in de agenda voor de tijden dat we gezamenlijk in de tuin werken of stuur een email naar kleinhofland@gmail.com.

We bedanken iedereen die heeft geholpen en Samen Lokaal voor de mooie foto’s.

NLdoet op 16 maart voor Voedselbank

Met NLdoet (georganiseerd door het Oranjefonds) maak je op 1 dag echt een groot verschil. Door aan onze NLdoet activiteit mee te doen, zorg je ervoor dat we groente en fruit kunnen blijven uitdelen aan de voedselbank. En houden we de vlindertuin opgeruimd voor iedereen die een bezoekje komt brengen.

Kom je meehelpen? Groene vingers zijn handig en niet noodzakelijk. Ook als je voor een eerste keer wilt ervaren hoe het is om in een moestuin of vlindertuin te werken, ben je van harte welkom. Het is fijn als je een uur of twee mee kunt helpen, en met een half uurtje zijn we ook al blij. We werken met allemaal vrijwilligers op de tuin en die komen uit allerlei landen. Nederlandse taal spreken is handig en niet noodzakelijk, zolang je de taal van de tuin spreekt 🙂

Aanmelden is niet verplicht, zorg ervoor dat je zelf tuinhandschoenen en goede schoenen meeneemt. Tuingereedschap hebben wij beschikbaar voor verschillende taken, hoewel het handig is om een kleine snoeischaar mee te nemen als het kan.

Noteer in de agenda: zaterdag 16 maart 2024 tussen 10u en 13u meehelpen bij Stadstuin Klein Hofland. Ons tuinhuis is open vanaf 9.45 en wij zorgen voor koffie en thee.

Heb je nog vragen? Stuur een email naar info@kleinhofland.nl

Groene vingers of groen hart? Help mee

Om vitamines, mineralen, sporenelementen, groentes, flora, fauna een boost geven?

Kom gezellig langs op woensdag tussen 14 en 16u en/of zaterdag van 11 tot 13u. U bent van harte welkom de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen om de groenten te laten groeien en de planten te laten bloeien.

Tot binnenkort,
Klein Hofland.

Het is weer Vrijdag,oogstdag,voor de voedselbank.

Gelukkig krijgt klein Hofland met vlagen,gemotiveerde nieuwe vrijwilligers,die het leuk vinden om in de tuin te werken,jonge mensen,oudere mensen,alle nationaliteiten,zo vormen en onderhouden wij gezamenlijk onze openbare Beverwijkse stadstuin,bestaande uit een moestuin,en een vlinder en bijentuin gedeelte,waar alles puur is,divers en biologisch word gekweekt en in een gezond balans verkeerd. Vandaag ook weer genoeg groentes en kruiden om te verdelen bij de voedselbank.Op de vruchten moeten wij nog even wachten.

Groetjes van team Klein Hofland.

Waar wij het (ook) voor doen,en de gekweekte groenten uit onze moestuin naartoe gaan.

Iedere Vrijdag worden de verse groenten,fruit,kruiden geoogst en aangeboden bij de voedselbank.
Henk onze vaste groenteboer
Erik maakt de groenten schoon en verpakt ze,in onze vlindertuin.
Henk aan het oogsten voor de voedselbank.
En ter afsluiting,nogmaals onze groenteboer bij de voedselbank,op Vrijdagmiddag.

Groetjes.klein Hofland.

19 Juni 2021.Midzomer middag. Iedereen is welkom.

Dag beste mensen, Afgelopen zaterdagochtend kwam Roos met het idee om op een middag rondom midzomer wat gezelligs met elkaar te organiseren. De andere aanwezigen vonden het goed idee, dus gaan we dat doen! Henk was al met het idee gekomen om iets te doen met de NL-Doet dag, maar door omstandigheden is dat niet doorgegaan.

  Zaterdagmiddag 19 juni om 14.00 gaan we eerst een uurtje met wie dat wil aan het werk om wat algemene klusjes te doen. Daarna gaan we genieten van een hapje en een drankje.   Voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd. Ook is er Turks brood en stokbrood met wat erbij. Je moet voor jezelf iets te eten meebrengen. Ook je wijntje of je biertje moet je zelf meenemen. Neem ook je eigen bord, glas en bestek mee.

  Als je door dit alles geïnspireerd bent tot het maken van een leuk gedicht, verhaaltje of tekening zou het erg leuk zijn om dat mee te nemen en in het tuinhuis op te hangen. Er zal een vuurkorf zijn om een bescheiden kampvuurtje te stoken.

  I.v.m. de corona-regels zal het een buitenfeest worden! We hopen dat het weer ons goed gezind zal zijn. Mocht het er slecht uit zien dan beslissen we vrijdag 18 juni of het doorgaat. Ik stuur dan die vrijdag een mailtje als het NIET doorgaat. Een aantal mensen zonder email zal ik mondeling op de hoogte brengen.   Zaterdagochtend 19 juni is er dus geen gezamenlijke werkochtend!   Ik hoop jullie allemaal te zien op 19 juni. Vriendelijke groet Jan …