Lekker klussen in stadspark Overbos

Voor de vrijwilligers in het park is het de gewoonte om het jaar te starten met de voorjaarsschoonmaak. Zwerfvuil wordt opgeruimd, beschadigde of afgestorven planten worden vervangen, struiken worden gesnoeid. Ook in de stadstuinderij Klein Hofland aan de Laan van Meerestein wordt het inplanten en inzaaien van groenten. En: in de vlindertuin zullen we nieuwe perken gaan maken met nieuwe planten.

Bij al deze werkzaamheden gaat het om lekker bezig zijn in de buitenlucht, samen kletsen en koffie drinken. En aan het einde van de ochtend is het resultaat prachtig en geniet iedereen ervan, met als toetje soep en brood. Dit jaar voor het eerst in De Tuinkamer. Dit is het onderkomen waar je even rustig kan verblijven tijdens je wandeling in het park, na even werken in de stadstuinderij, genieten van de vlinders of waar je in de kas bloemen kan kweken en waar de gastvrouw je hartelijk welkom heet.

Stadspark Overbos heeft geen drempels en geen verboden toegang. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Daarom is iedereen welkom, want iedereen kan wel iets bijdragen. En gedurende het gehele jaar.

Op zaterdag 11 maart is het landelijk de NLDoet.

Speciaal voor deze dag verzamelen we om 9.00 uur bij de container in de Laan van Meerestein. Rond 10.30 uur doen we koffie. En rond 12.00 uur soep & brood.

Aanmelden vooraf: hier: http://nldoet.nl/klus/18289. Uiteraard niet verplicht. Je kan ook gewoon langskomen en alsnog de handen uit de mouw steken.

Heb je vragen? Neem contact op met Piet Kurpershoek – info@kleinhofland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *