Planten en stekjes markt 1 juni 2024

Op zaterdag 1 juni waren we aanwezig op de Lentemarkt bij de Wijkertoren om meer bekendheid te geven aan onze stadstuin. Het was rustig waardoor we met veel mensen konden praten en informatie uitwisselen. We hadden verschillende stekjes mee waardoor we konden laten zien wat we zoal verbouwen in de moestuin zoals tomaten, Nieuw Zeelandse spinazie, lavendel en ijsbloemen. Door al die gesprekken hebben we zelfs een egelhuis mogen ontvangen. Dat is heel fijn, want we zijn volledig afhankelijk van donaties en sponsoring om de tuin, de kas, het tuinhuis en gereedschap te onderhouden.

Het was een geslaagde en beetje vermoeiende middag. Wat zo fijn is aan deze groep vrijwilligers, is dat er grote saamhorigheid is. Na afloop hebben we chinees gehaald en lekker opgegeten in het tuinhuis.

We hebben nog een paar stekjes over die op zoek zijn naar nieuwe grond om verder te groeien, zoals Hortensia’s, Annabella’s, tomaten, knolselderij, frambozen, lavendel, ijsbloemen. Dus als je een plekje hebt op je balkon of in je tuin, neem vooral contact met ons op via email of kom langs op woensdagavond of zaterdagochtend. Dan kun je gelijk zien hoe we de groente en fruit verzorgen om iedere vrijdagmiddag te doneren aan de voedselbank.