Het voorjaar komt er aan

Het voorjaar komt er aan in stadstuinderij Klein Hofland en in park Overbos.

In 2017 hebben de vrijwilligers hard gewerkt aan De Tuinkamer. Het onderkomen is gereed. De kas wordt druk gebruikt. En het toilet is ook gemaakt en wordt gebruikt!

In de winter is de kas vooral gebruikt om planten die rust nodig hadden die ook te geven, met natuurlijk een beetje verzorging. Veel mensen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

In de vlindertuin heeft de gemeente de boom verwijderd. Deze stond na een hevige storm op instorten en leverde een groot gevaar.

In het najaar is een uitnodiging in de pers gedaan om bloembollen te komen planten in een speciaal gebruiksperk. Daar is goed gebruik van gemaakt. Het eerste groen steekt in februari al boven de grond en straks kunnen de bloemen worden geplukt.

Nu het voorjaar voor de deur staat begint het weer te kriebelen. Zaterdag 10 maart gaan we beginnen met de bedden en de perken schoonmaken. En nieuwe struiken planten: de duindoorns die we twee jaar geleden hebben geplant doen het zo goed en geven zoveel vrucht, dat we er 6 vrouwelijke planten bij gaan zetten. En we gaan een singel planten van 24 vijgenstruiken. Dit alles mogelijk gemaakt door NL Doet van het Oranjefonds.

Iedereen die mee wil doen is zaterdag 10 maart om 9.00 uur van harte welkom: Laan van Meerestein 3.  Om 12.00 uur is er voor iedereen brood en soep.

En als je het leuk vindt kom je gewoon het hele jaar!

We werken en kletsen vanaf 14 maart elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in de groentetuin, en vanaf 4 april op dinsdagavond in de even weken, zelfde tijd, in de vlindertuin.

Graag  tot  dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *